Стажування студентів ЖДТУ в Університеті Томаша Баті (Чеська Республіка)

Хотілося б поділитися враженнями та купою позитивних емоцій, які були викликані чарівною поїздкою до Чехії з метою навчання. Все почалось із співпраці з Чеським центром освіти і культури ім. Вацлава Длоугі, який в подальшому надав мені можливість пройти стажування в самому серці Європи. Метою стажування було ознайомитись з різними освітніми програмами Університету Томаша Баті у Зліні та інших вищих навчальних закладів завдяки спілкуванню з великою кількістю студентів за обміном з різних куточків світу.

Таранець Ольга Олександрівна (ФОФ ЖДТУ, V курс)

Моя колега Ольга Таранець і я на протязі п’яти місяців навчались на Факультеті економіки та менеджменту в невеличкому містечку Зліні, розташованому поблизу Західних Карпат. Лекції та семінари з предметів, які нам пощастило обрати самим, проводились англійською мовою, що дало змогу також удосконалити навички володіння іноземною мовою. Ми відвідували такі класи як «Корпоративні фінанси», «Бізнес Етика», «Менеджмент», «Економіка підприємства» і «Міжнародний маркетинг», а також вивчали чеську мову і культуру. Заняття відрізнялись не лише теоретичним, але й практичним спрямуванням, що включало в себе створення різноманітних презентацій та розробку проектів в групах, які зазвичай складалися з трьох-чотирьох чоловік.

 

Петрук Анастасія Олександрівна (ФЕМ ЖДТУ, IV курс)

Викладацький склад налічував професорів і спеціалістів з різних країн, враховуючи це у студентів була можливість розширити свій кругозір не лише в науковому плані, але й дізнатися багато цікавих фактів щодо світових культур. У вільний від навчання час ми насолоджувались відвідуванням різноманітних спортивних закладів від університету та подорожували Європою разом зі спілкою, яку очолювала дружна група студентського самоврядування.

Для мене особисто навчання в чеському університеті – це великий крок вперед, адже там я не лише ознайомилась з однією з європейських культур і засвоїла дві іноземні мови, але й знайшла безліч хороших друзів, додала собі впевненості щодо розвитку творчих здібностей та відкрила нові горизонти для реалізації в професійній сфері.

Студентка IV курсу
Факультету обліку і фінансів
спеціальності «Фінанси і кредит»
Петрук Анастасія Олександрівна

Студентка V курсу
Факультету економіки та менеджменту
спеціальності «Економіка підприємства»
Таранець Ольга Олександрівна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *