Наукове стажування викладачів ЖДТУ!

Житомирський державний технологічний університет продовжує активно співпрацювати із закородонними університетами-партнерами. За підтримки керівника Чеського центру освіти і культури ім. Вацлава Длоугі, професора кафедри обліку і аудиту, д.е.н., проф. Чижевської Людмили Віталіївни було організовано черговий науковий візит викладачів ЖДТУ до провідного економічного університету Чехії.

Протягом періоду з 12 лютого по 12 березня 2018 року доцент кафедри фінансів і кредиту Полчанов Андрій та аспірант кафедри обліку і аудиту Омельчук Сергій проходили наукове стажування на базі факультету фінансів і обліку Економічного університету м. Прага (Vysoká škola ekonomická v Praze). За сприяння декана факультету проф. Ladislav Mejzlík та завідувача кафедри фінансового обліку і аудиту David Procházka було проведено серію зустрічей та семінарів щодо проблем та перспектив проведення спільних академічних досліджень у сфері обліку і фінансів.

В рамках стажування викладачі були запрошені на лекції англомовних курсів «Financial reporting under IFRS and US GAAP», «Corporate finance» для магістрів з фінансів та обліку, зустрілись з випускниками програми підготовки докторів філософії та обговорили особливості підготовки докторів наук та докторів філософії в Україні та Чехії.

Крім того викладачі були присутні на попередньому захисті дисертації на здобуття ступеня доктора філософії в Карловому університеті (Univerzita Karlova v Praze) та відвідали Чеський Національний Банк (Česká národní banka), де отримали цікаві враження від знайомства з фінансовою системою Чехії.

За результатами стажування планується публікація спільних досліджень з питань обліку та корпоративних фінанс

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *