Візит викладачів ЖДТУ в Південночеський університет м. Чеське Будейовіце

В рамках програми Erasmus+ викладачі Житомирського державного технологічного університету проф. Чижевська Людмила Віталіївна та доц. Кальчук Сергій Володимирович відвідали Південночеський університет м. Чеське Будейовіце.

Головний корпус Південночеського університету м. Чеське Будейовіце

На економічному та педагогічному факультетах відбулися зустрічі викладачів ЖДТУ зі студентами та викладачами Південночеського університету.

Проф. Чижевська Л.В. прочитала лекції про сучасні проблеми бухгалтерського обліку та шляхи їх вирішення, облік регулювання господарюючих суб’єктів: національні і міжнародні стандарти, систему бухгалтерського обліку тощо.

Доц. Кальчук С.В. прочитав лекції про сучасний стан освіти і науки в Україні: екологічні та гірничі спеціальності; особливості практичної підготовки майбутніх гірничих інженерів і екологів;  інтеграцію вищої освіти до європейських освітніх стандартів.

Зустріч з викладачами університету

При зустрічах з педагогічним складом економічного та педагогічного факультетів було обговорено можливості подальшої співпраці з обміну викладачів та студентів між університетами. В результаті співпраці були намічені наступні спільні заходи: організація літньої школи для студентів ЖДТУ в Чеській Республіці, та майбутній візит доктора Мирослава Прохазки до ЖДТУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *