Он-лайн інтерв’ю з магістранткою ФОФ Максимчук Мариною щодо стажування в Південночеському університеті

В рамках проведення заходів до Дня Європи підготовлених Чеським центром освіти і культури ім. Вацлава Длоугі відбулося он-лайн інтерв’ю зі студенткою факультету обліку і фінансів ЖДТУ Максимчук Мариною, яка в даний час перебуває на навчанні в рамках міжнародної програми (Еразмус Мундус) на економічному факультеті Південночеського університету м. Чеське Будейовіце.

На початку он-лайн зустрічі магістрантка ЖДТУ Максимчук Марина розповіла про особливості та цікаві факти організації навчального процесу в Південночеському університеті, про можливість удосконалення своїх навиків володіння англійською мовою. Приємне враження від участі в даній міжнародній програмі у Марини склалося від доброзичливого ставлення викладацького складу даного навчального закладу та досить теплою атмосферою студентської спільноти, до якої входять студенти різних національносте з усього світу, а також умовами навчання та проведенням студентського дозвілля. Максимчук Марина розповіла про побут студентів Південночесього університету, про саме місто Чеське Будейовіце, його мальовничу архітектуру та природу Південночеського краю.

Студентів економічних спеціальностей ЖДТУ, що були присутніми на онлайн інтерв’ю, цікавили питання про те, що саме мотивувало Максимчук Марину до участі в даній міжнародній програмі та з якими складнощами вона зіткнулася при підготовці та подачі документів на конкурс.   Студентів ЖДТУ також цікавили питання про можливість користуватися сучасною закордонною літературою в бібліотеці даного університету, спроможність фінансової сторони міжнародної програми забезпечити покриття усіх витрат на проїзд та перебування на навчанні в Чеській Республіці.

Максимчук Марина розповіла про широкі можливості студентів України, перебуваючи в рамках подібних міжнародних програм, здобути високий рівень знань за професійними дисциплінами, що базуються на самих сучасних тенденціях розвитку Європейської освіти.

 

Он-лайн інтерв’ю було організовано керівником Чеського центру освіти і культури ім. Вацлава Длоугі проф. Чижевською Людмилою Віталіївною. Проводив даний захід провідний спеціаліст Чеського центру доц. Кальчук Сергій Володимирович.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *