За сприяння Чеського центру освіти і культури ім. Вацлава Длоугі

Державного університету «Житомирська політехніка» в І семестрі 2019/2020 н. р. студентка факультету обліку і фінансів Петрук Анастасія взяла участь в програмі обміну молодими вченими Вишеградського Фонду. 

Завдяки співпраці з провідним університетом Чехії – Вищою Школою Економіки, студентка за програмою PhD отримала можливість провести наукове дослідження у сфері фінансів на базі даного університету в Празі. Спілкування зі студентами магістрами та майбутніми докторами філософії з різних країн дозволило отримати інформацію про інновації та тренди у сфері фінансів різних куточків світу. Можливість відвідування лекційних занять з обліку в банках, банківського регулювання, деривативів та ризик менеджменту в банках розширили знання студентки для проведення дослідження. Відкритий доступ до сучасної бібліотеки, оснащеної всіма необхідними для навчання технологіями, та електронних ресурсів, а саме книжок провідних науковців світу та кращих наукових журналів значно спростив пошук необхідних матеріалів.

Занурення в систему вищої освіти Чехії, спілкування з науковцями з різних частин світу, поєднання десятків культур в одному навчальному закладі – це незабутній досвід, котрий допомагає не лише отримати необхідні наукові результати, але й розширити кругозір в цілому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *