Візит посла Чеської Республіки до Чеського центру ЖДТУ

В середу 24 квітня 2019 року надзвичайний та повноважний посол Чеської Республіки Радек Матула з робочим візитом відвідав Житомирський державний технологічний університет та Чеський центр освіти і культури ім. Вацлава Длоугі.

За останні три роки діяльності чеського центру при ЖДТУ це вже другий візит керівництва посольства Чеської Республіки в Україні.

Такий інтерес чеського посольства до нашого вишу пов’язаний передусім з активною співпрацею з чеськими вищими навчальними закладами на рівні наукового та освітнього обміну викладачів та студентів, проведенням щорічної літньої школи для студентів ЖДТУ в Чехії,безкоштовним курсам чеської мови та активній співрпаці з громадською організацією “Житомирська спілка волиньских чехів”

Обговорення питань подальшої співпраці з делегацією чеського посольствау складі голови – повноважного посла чеської республіки пана Радека Матули,
Давіда Машека, радника-посланника, прес-секретаря посольства та бюро аташе з питань оборони майора Петра Шімака відбувалося в конференц-залі університету в рамках дискусійного столу “Чехія: 15 років в ЄС”.



Друга частина програми перебування делегації з посольства Чеської Республіки було відвідання аудиторії Чеського центру освіти і культури ім. Вацлава Длоугі, де проходять заняття з чеської мови, зустрічі учісників міжнародних обмінів, проведення лекцій викладачами з університетів Чехії.

В ході зустрічі було наголошено на активній участі викладачів та студентів ЖДТУ в міжнародних наукових та освітніх програмах спільно з провідними університетами Чеської Республіки.

Дана подія не залишилася поза увагою засобів масової інформації, висвітлення якої можна переглянути за наступними посиланнями:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *