Участь студента ФЕМ в міжнародній програмі «Freemover»

За сприяння Чеського центру освіти і культури ім. Вацлава Длоугі  Житомирського державного технологічного університету в І семестрі 2017/2018 н. р. студент ФЕМ Мороз Ігор приймав участь в  програмі академічної мобільності «Freemover» у Південночеському університеті міста Чеське Будейовіце.

Одразу варто зазначити, що культура обміну студентами в Чехії є досить розвинутою. В Південночеському університеті навчаються студенти з різних країн Світу, таких як Австрія, Німеччина, Польща, Мексика, Іспанія, Італія, Португалія, Греція тощо.
Щодо чехів, то ця нація за своєю ментальністю є досить близькою до українців. Тому подорож до Чехії навряд чи видаватиметься стресовою, хіба що всюди чути чеську мову, але це не стане великою проблемою, тому що українська мова є досить схожою.
Містечко, у якому навчався студент Ігор Мороз , є досить комфортним. У ньому відсутня метушня великих мегаполісів, але є все, що необхідно для комфортного проживання студента. До того ж, старе місто має прекрасну середньовічну архітектуру, серед якої приємно прогулятися у вільний від навчання час.
Південночеський університет досить добре забезпечений всім необхідним для навчального процесу обладнанням. На території кампусу досить зручно розташовані  майже усі факультети та гуртожитки, їдальня, а також сучасна бібліотека.
Кожен студент у праві сам собі обирати предмети, що його цікавлять, тому розклад у кожного – індивідуальний. Зокрема, його можна перевірити або скорегувати на сайті університету. Також там можна знайти інформацію про предмети та викладачів, певні навчальні матеріали, свої домашні завдання та оцінки.
В цілому теоретичне навантаження студента є меншим, ніж в Україні. Також велика увага приділяється самоосвіті. Варто зазначити, що таке традиційне поняття, як домашнє завдання також відсутнє. А якщо ви хочете дійсно опанувати предмет на високому рівні, то повинні додатково самостійно займатися вдома.

 

Ігор Мороз

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *