Літня школа в Чеській Республіці 2017

В рамках співпраці Чеського центру освіти і культури ім. Вацлава Длоугі при Житомирському державному технологічному університеті студенти та викладачі нашого вишу а також ліцеїсти старших класів Житомирського обласного ліцею-інтернату та Екологічного ліцею №24 міста Житомира брали участь в Літній школі на базі Південночеського університету міста Чеське Будєйовіце (Чеська Республіка).


Програма літньої школи була дуже насиченою.
По дорозі до Південночеського університету учасники літньої школи завітали до мальовничого та старовинного міста Кракова (Польща), де мали змогу під час екскурсії ознайомитися з історією, архітектурою та побутом одного з найстаріших та пам’ятних міст Польщі.

Після прибуття до Чеської Республіки на учасників літної школи чекала програма ознайомлення з університетом.
В перший день перебування відбулася презентація Південночеського університету в ході якої виступали завідувач відділу міжнародних зв’язків ректорату Південночеського університету Ева Фіхтнерова та проректор з міжнародних зв’язків доктор Радка Заводска.

 

 

Далі для учасників літньої школи відбулася екскурсія по кампусу університету.

По закінченню огляду території університету, на якій розташовані навчальні корпуси факультетів, ректорат, столова, гуртожитки та центр студентського дозвілля, усіх учасників було запрошено на екскурсію до сучасної університетської бібліотеки.

Особливістю даної бібліотеки є комп’ютеризація робочих місць та автоматизована система обліку архівної літератури.
Друга половина дня передбачала ознайомлення зі старою історичною частиною міста Чеське Будєйовіце.

Екскурсійна програма включала підйом на оглядовий майданчик Чорної Вежі, висота якої становить 74 м.
Другий день програми літньої школи був не менш цікавим та насиченим подіями.
Зранку учасники літньої школи завітали до сільськогосподарського факультету, на презентації якого студенти та учні мали змогу ознайомитися з напрямами підготовки та тематикою наукової діяльності.

Учасники літньої школи ознайомилися з роботою міні-пивоварні, що діє на сільськогосподарському факультеті та на якій виробляється пиво марки «Наукове».

Далі було ознайомлення з фермерським господарством факультету, вольєрами для притулку бездомних тварин та кінним господарством факультету.

 

Друга половина дня була присвячена екскурсії на найбільший в Чехії пивоварний завод, що виробляє відоме на увесь світ пиво марки «Будвайзер».

Учасники були ознайомлені з повним циклом виробництва пива усіх марок та особливістю організації виробничого процесу.

Третій день робочої програми літньої школи був традиційно цікавим та насиченим.
Перша половина дня була присвячена ознайомленню з медико-соціальним факультетом. Лабораторії факультету мають у своєму складі комплекси реабілітаційного обладнання та приладдя, науково дослідні лабораторії тощо.

В другій половині дня відбулася поїздка в місто Чеський Крумлов, яке віднесене до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Програма літньої школи передбачала не лише перебування в Чеській Республіці, але й відвідання столиці Австрії – Відня. Наступний увесь день присвячений був подорожі до Відня та екскурсійній програмі. Безліч архітектурних шедеврів, палаців, площ, парків та цікава екскурсійна програма залишили незабутні враження для учасників літньої школи.

Наступного дня за програмою візиту була столиця Чеської Республіки – Прага.

Останнім містом відвідування у насиченій та цікавій програмі літньої школи було чеське місто Ліберець, де учасники програми мали змогу відвідати парк наукової творчості IQ Landia та прогулятися вуличками старої частини міста.

Метою літньої школи в Чеській Республіці було ознайомлення студентів, учнів та викладачів з особливостями вищої освіти в Європі, можливостями мобільності студентів ЖДТУ, ознайомлення з побутом та життям Чехії, культурними та історичними традиціями, а також отримання практики володіння іноземними мовами.

Літню школу в Чеській Республіці ініціювала та організувала голова Чеського центру освіти і культури ім. Вацлава Длоугі при ЖДТУ проф. Чижевська Людмила Віталіївна за підтримки з чеської сторони завідувачки відділу міжнародних зв’язків Південночеського університету Еви Фіхтнерової.

2 Відповісти на “Літня школа в Чеській Республіці 2017”

  1. На літніх канікулах кожен студент ЖДТУ може їхати такі заходи чи тільки найкращі?

  2. В цьому році поїздка була переважно для студентів ГЕФу та ФІКТу, в минулому році – для студентів економічних спеціальностей. За успішністю навчання обмежень не було. Для учасників курсів чеської мови при ЖДТУ були знижки по вартості поїздки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *