Стажування студентів ЖДТУ в Чеській Республіці

Отримавши можливість навчатися у Чехії, було багато емоцій і переживань: Як то все буде? Чи справлюся я? Чи не підведу викладачів, які повірили в мене? Чужа країна, чужі люди, далеко від рідного дому і близьких людей. Але я не могла втратити такий шанс. Шанс, що випадає, можливо, раз у житті. Я скористалася ним. І можу сказати, що цей уривок із мого життя залишиться у моїй пам’яті назавжди. Яскраві емоції, цікаве навчання, подорожі, знайомства. Все це надихає.

Перший день виявився складним, ми приїхали втомлені і розгублені, засмучені розлукою із рідними. Але варто було відпочити, адаптуватися до усього нового і ми зрозуміли – нас очікує щось цікаве.

Перш за все вражають масштаби університету, де кожен факультет знаходиться в окремому приміщенні та має свою символіку. На його території знаходилася 4 гуртожитки, велика столова, трьох поверхова бібліотека, кафе, бари, майданчики для баскетболу, спортзали, а з вікон гуртожитку, можна було спостерігати за табуном прекрасних коней, які паслися на галявині, за парканом. Люди виявилися дуже привітними і дружелюбними, незважаючи на мовний бар’єр, ми все ж знаходили спільну мову. А ще – дивувалися, постійно зустрічаючи наших земляків-українців. Навчання було не таким важким як здавалося, а навпаки дуже цікавим і захоплюючим. Там ми вивчали принципи бухгалтерського обліку, стратегічний менеджмент, банківську справу, англійську і чеську. Навчання полегшувалося, комфортними умовами в бібліотеці, де можна було досить зручно влаштуватися за обладнаним робочим місцем, користуватися всією необхідною літературою і вільним Інтернетом.

Ми познайомилися з безліччю нових людей, різних національностей і культур: з Чехії, Франції, Німеччини, Іспанії, Італії, Словаччини, Литви, Індії, Австралії, Африки, Китаю, і навіть В’єтнаму. Яскраві незабутні емоції отримали подорожуючи містами Чехії, побували в Австрії, Німеччині та Польщі.

Тому ми отримали неперевершений життєвий досвід, знання, незабутні враження і друзів із усіх куточків світу.

Вікторія Кулаківська, Ксенія Редько, Анастасія Петрук
студентки I курсу магістратури
факультету Обліку і фінансів
Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *