Навчання студентки факультету обліку і фінансів ЖДТУ Максимчук Марини

В рамках міжнародної освітньої програми «Erasmus» та за сприяння Чеського центру освіти і культури ім. Вацлава Длоугі студентка факультету обліку і фінансів ЖДТУ Максимчук Марина проходила навчання в університеті Південної Богемії (м. Чеське Будейовіце, Чеська Республіка) на факультеті економіки.

Після повернення на Україну Максимчук Марина поділилася враженнями про навчання та перебування в Чеській Республіці.

“Навчання проводилося англійською мовою, і так як це була моя перша поїздка за кордон, мені знадобився певний час для адаптації до іноземної мови, валюти, середовища, – ділиться враженнями Марина Максимчук. Пари були розкидані протягом дня, тобто пари були і на 10 годину ранку і на 17 годину. Електронні матеріали та домашнє завдання до предметів були розміщені на так званому «Стагі» – внутрішньому веб-сайті університету.

На території університету розташовані гуртожитки, бібліотека, їдальня та факультети. Кожному студенту надається гуртожиток. Я проживала в гуртожитку з росіянкою, пізніше познайомилася зі студентами з України, Росії, Білорусії, а також з Франції, Індії, Португалії, Іспанії, Латвії, Перу, Німеччини. Університетська трьохповерхова бібліотека – моє найулюбленіше місце, усі необхідні книги для навчання є в наявності і не в одному екземплярі, є вільний доступ до інтернету. На території університету є спортивний майданчик, у вільний час можна пограти в теніс, баскетбол.

Місто Чеське Будейовіце невеличке за розміром (населення складає менше 100 тис. мешканців), але дуже затишне, чеський народ привітний до іноземців.

Однак проблематичним є те, що загалом чехи не розмовляють англійською мовою. У такому випадку можна сміливо питати дорогу в чехів українською, бо українська і чеська мови дуже схожі“, – наголошує Максимчук Марина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *