Навчання студенток факультету обліку і фінансів ЖДТУ в Чеській Республіці

Навчання у самому серці Європи – це не мрія, а фантастична реальність завдяки співпраці з Чеським центром освіти і культури ім. Вацлава Длоугі.

Вже вдруге я приїхала до Чехії з метою навчання цього разу до феєричного містечка Чеське Будійовіце зі своїми колегами Ксенією Редько та Вікторією Кулаківською.

Попереду п’ять місяців цікавого та незабутнього життя на території Університету Південної Богемії, повних спілкування зі студентами за обміном з різних куточків світу та інтенсивного навчання. Факультет Економіки Університету Південної Богемії пропонує велику кількість практичних та теоретичних предметів зі спеціальності англійською мовою, з яких ми обрали такі курси, як Банківська справа (Banking), Принципи бухгалтерського обліку (Principles of Accounting), Фінансовий аналіз (Financial Analysis), Операційний менеджмент (Operational Management), Стратегічний менеджмент (Strategic Management) та Англійська мова у сфері бізнесу (Business English).

Разом з іншими студентами ми маємо нагоду відвідувати багато різноманітних спортивних секцій, приймати участь в культурних заходах університету, які є не лише запорукою хорошого настрою, але й незабутніх вражень і корисного досвіду.

На жаль, більшість чехів не розмовляють англійською, але ми з великим задоволенням відвідуємо курси чеської мови, яка дуже схожа на українську, що робить процес її вивчення легким і приємним. До того ж чеське середовище сприяє швидкому засвоєнню нової лексики і щодня відкриває нові цікаві факти про чеську культуру.

Сподіваємось, що подорож до Чехії покращить наші професійні навички, дозволить розширити кругозір, отримати корисний життєвий досвід і ще більше зміцнити співпрацю з чеськими університетами.

Анастасія Петрук
студентка ЖДТУ,
магістр факультету обліку і фінансів,
спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»

Ксенія Редько
Вікторія Кулаківська
студентки ЖДТУ,
магістри факультету обліку і фінансів,
спеціальності «Облік і оподаткування»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *